ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το αθλητικό κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» βρίσκεται στην περιοχή Ηλιούπολη σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το κέντρο της Ρόδου. Ερχόμενοι οι αθλητές και οι συνοδοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των τριών κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων στάθμευσης, οι οποίοι βρίσκονται περιμετρικά του αθλητικού κέντρου, και να μεταβούν με ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους. Οι συνοδοί μπαίνοντας στον χώρο υποδοχής μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα από τη γραμματεία του κέντρου ή να απολαύσουν το ρόφημά τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τού “Rest Point”, όσο αναμένουν τους μικρούς αθλητές να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητές τους.

Κλειστό γήπεδο μπάσκετ

Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ 300 θέσεων είναι το μοναδικό στα Δωδεκάνησα το οποίο διαθέτει φωτισμό LED κάνοντας καλύτερες τις συνθήκες προπονήσεων και αγώνων όλων των αθλητών. Στον χώρο αυτό προπονούνται τα τμήματα υποδομής μπάσκετ και βόλεϊ καθώς, και τα αγωνιστικά τμήματα αυτών των αθλημάτων.

Κλειστό θερμαινόμενο κολυμβητήριο

Το κλειστό θερμαινόμενο κολυμβητήριο 25 μέτρων και 4 διαδρομών υποδέχεται αθλητές όλων των ηλικιών, περισσότερους από 500, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, με τμήματα αγωνιστικά, εκμάθησης, αποκατάστασης αλλά και αναζωογόνησης. Η θερμοκρασία τού νερού καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου κυμαίνεται από 26 έως 28 βαθμούς και η ποιότητα του νερού ελέγχεται καθημερινά από το εργαστήριο του κ. Οικονομίδη.

1. * Η χρήση χλωρίου, περιορίζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω του συνδυασμού με ενεργό οξυγόνο.Συσκευή ελεγχόμενης χλωρίωσης διατηρεί αυτόματα τα επίπεδα χλωρίου στα όρια σύμφωνα με τους κανονισμούς, αποτρέποντας τις «υπερχλωριώσεις». Το φιλτράρισμα του νερού της πισίνας επιτυγχάνεται με 4 φίλτρα υψηλής κλίνης που το καθένα έχει παροχή 30m3/h, έτσι ο μέσος χρόνος φίλτρανσης είναι 3,2 ώρες δηλάδη πολύ μικρότερος από αυτόν που ορίζει η νομοθεσία. Το νερό παρακολουθείται τακτικά, ελέγχεται και αναλύεται από συμβεβλημένο εργαστήριο.
2.* Η θέρμανση του νερού επιτυγχάνεται με τη χρήση ήπιων μορφών ενέργειας (γεωθερμία).

Γήπεδα ποδοσφαίρου

Το άθλημα του ποδοσφαίρου διεξάγεται στα γήπεδα 6Χ6 και 3Χ3 συνθετικού χλοοτάπητα και περιλαμβάνει τμήματα ηλικιών 4-12 ετών.

Αίθουσες χορού

Στο αθλητικό κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» υπάρχουν δύο αίθουσες χορού στις οποίες προπονούνται οι μικρές αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, της ενόργανης γυμναστικής και μαζορετών αλλά και οι συνοδοί τους, οι οποίoι, κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων των παιδιών τους, γυμνάζονται σε αθλητικά προγράμματα όπως Pilates, Yoga, Zumba και μοντέρνου χορού.

Γήπεδα Padel

Από τον Απρίλιο του 2022 στο χώρο του ΡΟΔΙΩΝ άθλησις δημιουργήθηκαν 3 σύγχρονα γήπεδα Padel τα οποία επέκτειναν ακόμα περισσότερο το αθλητικό κέντρο. Τα συγκεκριμένα γήπεδα διαθέτουν τάπητα MONDO και είναι τα πρώτα στο νησί της Ρόδου.

Ένα νέο άθλημα το οποίο σιγά σιγά έχει κατακτήσει τις καρδιές του κοινού ξεκίνησε τη δράση του και στη Ρόδο μέσα από τις εγκαταστάσεις μας για μικρούς και μεγάλους. Στα συγκεκριμένα γήπεδα λειτουργούν τμήματα Padel για παιδιά από 9 ετών και άνω αλλά και τμήματα ενηλίκων.

Επίσης δραστηριοποιούνται και τμήματα τένις για παιδιά 5-8 ετών.

Άλλοι χώροι

Επίσης, στο αθλητικό κέντρο υπάρχουν έξι χώροι αποδυτηρίων, αποδυτήρια εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α., τουαλέτες σε όλους τους ορόφους και δίπλα από κάθε χώρο άθλησης, αίθουσα εκγύμνασης και ενδυνάμωσης των αγωνιστικών ομάδων, αμφιθέατρο παρουσιάσεων και εκδηλώσεων, αίθουσες βιντεοπροβολών καθώς, επίσης, και γραφείο γραφιστικής, το οποίο αναλαμβάνει τη δημιουργία και εκτύπωση προωθητικών φυλλαδίων, εντύπων και πανό τόσο για τις ανάγκες του αθλητικού κέντρου όσο και των αγωνιστικών τμημάτων.

Pin It on Pinterest

Share This