ΙΣΤΟΡΙΑ

Το αθλητικό κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» δημιουργήθηκε το 2009, ώστε να προάγει τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡOΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Μάλιστα, με τη δημιουργία αγωνιστικού τμήματος κολύμβησης και τη συμμετοχή των αθλητών του σε πανελλήνιους αγώνες έγινε και η σύσταση του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» ως αθλητικού σωματείου από τον Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων, κ. Κυριάκο Κυριακούλη, ανοίγοντας τις πύλες του στο ευρύ κοινό της Ρόδου.

Από το 2017 το «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο στα Δωδεκάνησα το οποίο έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) σε έξι αθλήματα (Βόλεϊ, Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Ρυθμική Γυμναστική ,Ενόργανη Γυμναστική και Κολύμβηση) και έχει βραβευθεί ως ο καλύτερος αθλητικός πολυχώρος στα Δωδεκάνησα (Πηγή: Best in Rhodes).

Από το 2019 τα μέλη τού σωματείου ξεπερνούν τα 1600 (κάθε χρόνο). Εκτός από τα αναπτυξιακά τμήματα, τα οποία αφορούν στα αθλήματα βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμβηση, ποδόσφαιρο, ρυθμική γυμναστική, μοντέρνο χορό, ενόργανη γυμναστική, καλλιτεχνική κολύμβηση, water polo, μαζορέτες και zumba kids, το «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» δίνει «το παρών» σε περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα των έξι αναγνωρισμένων αθλημάτων , με κορυφαία συμμετοχή αυτήν της αντρικής ομάδας βόλεϊ, η οποία από το 2014 έως το 2019 πρωταγωνιστούσε στην Α2 εθνική κατηγορία. Τέσσερις συνεχόμενες συμμετοχές σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία (2015-2016, 2016- 2017, 2017-2018 και 2018-2019) καθώς και συμμετοχή στους “8” του κυπέλου Ελλάδας.

Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 άλλες 2 επιτυχίες ήρθαν να προστεθούν στην ιστορία του συλλόγου.

Η πρώτη ήρθε από την ομάδα μπάσκετ ανδρών η οποία τερμάτισε αήττητη (10-0) στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας Δωδεκανήσου και η δεύτερη από την ομάδα μαζορετών η οποία κατέκτησε Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Cheerleading (κατηγορία Junior team cheer freestyle pom).

Πλέον έχει δοθεί προτεραιότητα τόσο στην εξέλιξη και βελτίωση όλων των αγωνιστικών τμημάτων όσο και στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Τα αγωνιστικά τμήματα πλέον ξεπερνούν τα 10 και έχουν στελεχωθεί με προπονητές εξιδεικευμένους στο άθλημά τους.

 

Pin It on Pinterest

Share This