ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Συμμετέχοντας κάποιος στις προπονήσεις της Ενόργανης γυμναστικής αποκτά μια πολύπλευρη κινητική επιδεξιότητα η οποία πλαισιώνεται από πάρα πολλές κινητικές εμπειρίες ενώ παράλληλα δρα καταλυτικά στην ψυχοσύνθεση και τη διαμόρφωση του παιδικού χαρακτήρα αναπτύσσοντας την αυτοπειθαρχία, την επιμονή, την αυτοπεποίθηση και την ομαδικότητα.

Για τη νέα χρονιά τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

Junior1 / Junior2

Στα συγκεκριμένα τμήματα προπονούνται αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 4-7 ετών.

Στις προπονήσεις δίνεται μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη της δύναμης, ευλυγισίας ,ισορροπίας, στην καλλιέργεια μυϊκής συναρμογής καθώς και στην εκμάθηση της σωστής εκτέλεσης των ασκήσεων και προασκήσεων ώστε να είναι προετοιμασμένοι, οι αθλητές ,στη συνέχεια να εκτελέσουν σωστά ακροβατικές ασκήσεις.

Μέσω της μουσικής αναπτύσσεται η αίσθηση του ρυθμού και της αρμονίας με αποτέλεσμα ο χορός να αποκτά νέα δυναμική και έκφραση.

Τέλος, εκτελούνται ασκήσεις εξοικείωσης με τα όργανα (μονόζυγο, δοκός ισορροπίας, ίππος αλμάτων, τραμπολίνο) και απόκτησης διαφόρων κινητικών δεξιοτήτων.

Παγκορασίδες Α’ / Παγκορασίδες Β’

Στη συγκεκριμένη κατηγορία προπονούνται αθλήτριες ηλικίας 8-10 ετών.

Στις προπονήσεις δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ενδυνάμωση διάφορων μυϊκών ομάδων, στην ανάπτυξη της ευλυγισίας, της ισορροπίας και της εκρηκτικότητας. Τέλος, γίνεται εκμάθηση χορευτικών στοιχείων (άλματα, στροφές, ισορροπίες, κυματισμοί) και ακροβατικών ασκήσεων στο έδαφος ξεκινώντας από προασκήσεις βήμα βήμα καθώς και βασικών ακροβατικών ασκήσεων στα όργανα.

Κορασίδες

Στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία προπονούνται αθλήτριες 11-13 ετών.

Στις προπονήσεις δίνεται προσοχή στη βελτίωση της επιδεξιότητας καθώς και στην ενίσχυση της ιδιοδεκτικότητας. Αναπτύσσεται η νευρομυική συναρμογή, μέσα από την οποία τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους και το αντιλαμβάνονται στο χώρο, μαθαίνουν να εκφράζονται και να διοχετεύουν την ενεργητικότητα τους.

Τέλος, πραγματοποιούνται ολοκληρωμένες και με τη σωστή τεχνική ,οι ακροβατικές ασκήσεις στο έδαφος όπως επίσης και η σύνδεση αυτών.

Νεανίδες

Στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία προπονούνται αθλήτριες από 14 ετών και πάνω.

Στις προπονήσεις δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην τελειοποίηση της τεχνικής, το βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων και το δυναμισμό . Καλλιεργείται η σχετική δύναμη, η εκρηκτικότητα και η ιδιοδεκτικότητα καθώς επίσης αναπτύσσεται το επίπεδο συντονισμού των κινήσεων στο χώρο και το χρόνο, η κιναίσθηση και η χωροαντιληπτική ικανότητα.

Τέλος πραγματοποιούνται ολοκληρωμένες και με τη σωστή τεχνική οι ακροβατικές ασκήσεις στο έδαφος, στα όργανα, καθώς επίσης η σύνδεση και ένταξη αυτών σ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Δοκιμαστικό Μάθημα

Pin It on Pinterest

Share This