ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το αγωνιστικό τμήμα κολύμβησης ήταν ο βασικός λόγος σύστασης του σωματείου  ΡΟΔΙΩΝ άθλησις το 2010. Οι αθλητές μας δίνουν κάθε χρόνο «το παρόν» σε κολυμβητικές ημερίδες ,περιφερειακούς, πανελλήνιους αλλά και διεθνής αγώνες αγωνιστικών και προ αγωνιστικών κατηγοριών που διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, κατακτώντας υψηλές διακρίσεις.

Στο τρέχον έτος (2019-2020) το τμήμα αποτελείται συνολικά από 23 αθλητές. Οι 11 αθλητές ανήκουν στην αγωνιστική κατηγορία ενώ 4 αθλητές στην προ αγωνιστική.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα τμήμα «μετάβασης» των αθλητών μας από τα τμήματα των ακαδημιών στα αγωνιστικά .

Το τμήμα των «επίλεκτων» αποτελείται ,την φετινή χρονιά, από 8 αθλητές οι οποίοι επιλέγονται από τους  προπονητές του κολυμβητικού τμήματος έχοντας «πιάσει» τα αθλητικά όρια-κριτήρια  τα οποία έχει θεσπιστεί  τα τελευταία χρόνια η Κ.Ο.Ε.

Οι αθλητές αυτοί αποτελούν την «κορυφή» της ακαδημίας μας (η οποία αποτελείται από 500 αθλητές) ακολουθώντας για ένα διάστημα ένα προοδευτικό  πρόγραμμα προπονήσεων ώστε να ενσωματωθούν, σε βάθος 2ετίας, στα αγωνιστικά τμήματα.

Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 το αγωνιστικό και προαγωνιστικό τμήμα αποτελείται από τους

Αναστασοπούλου Μυρτώ
Ατσικνούδας Παναγιώτης
Βαγιανάκης Σωτήριος Ραφαήλ
Διακοσάββα Στελίνα
Καραβία Δανάη
Μανιάτης Παναγιώτης
Παπαβασιλείου Σταμάτιος
Παπασιδέρης Μιχαήλ
Παστρικός Ελευθέριος Θεοφάνης
Πεταυράκης Γεώργιος
Χάσα Εστέλα
Χατζηπαυλή Ευαγγελία-Μαρία
Ζαφείρη-Καζάνα Αλκμήνη
Χατζηστρατής Νικήτας Πανορμίτης
Χατζόπουλος Στέφανος
Χατζοπούλου Ευτυχία
Σπαθής Μίλτος
Κλαδίτη Κύρα
Λέργος Ηλίας

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Από το 2010 έως το 2016 οι αθλητές των αγωνιστικών μας τμημάτων κατέκτησαν περισσότερα  από 200 μετάλλια σε όλες τις επίσημες  διοργανώσεις της Κ.Ο.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη περίοδο  αθλητές μας όπως η Πεστλίκη Ραφαέλλα (2011-2014) και ο Φλουρίδης Δημήτρης (2011-2013)  συμμετείχαν  στην ομάδα επίλεκτων της Κ.Ο.Ε.

Από το 2016 έως σήμερα οι αθλητές των αγωνιστικών μας τμημάτων έχουν κατακτήσει πάνω από 100 μετάλλια σε επίσημες διοργανώσεις της Κ.Ο.Ε. πιάνοντας το πανελλήνιο όριο σε 45 αγωνίσματα.

Επίσης έχουν συμμετάσχει αρκετές φορές σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων των κατηγοριών τους ανεβάζοντας το σωματείο μας στη πανελλήνια κατάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα έχουν κατακτήσει οι:

Κόκκοτα Ευανθία – Χρυσό μετάλλιο 50 πρόσθιο-Χάλκινο στα 100 πρόσθιο

Τσβέτκοβ Κρίστιαν – Ασημένιο μετάλλιο 100 μέτρα ύπτιο 

Κεφαλάκης Μιχάλης – Ασημένιο μετάλλιο 100 μέτρα πεταλούδα χειμερινό πρωτάθλημα Ν.Ελλάδας

Το 2019 η ομάδα  μας συμμετείχε στους πρώτους Δωδεκανησιακούς αγώνες κολύμβησης στην Κάλυμνο (με τον μικρότερο αριθμό αθλητών) αλλά κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση σε συγκομιδή μεταλλίων. Συνολικά  49 μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα και 3 κύπελλα σκυταλοδρομιών .

Το Ιανουάριο του 2020 η ομάδα μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνες “Απόστολος Παύλος – Καβάλα 2020” έχοντας ως σημαντικότερη στιγμή στη διοργάνωση την  παρουσία των αθλητών μας , Αναστασοπούλου Μυρτώ και Παπασιδέρη Γιώργο, στους τελικούς της διοργάνωσης .

Pin It on Pinterest

Share This