ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στα δέκα χρόνια λειτουργίας τα αγωνιστικά τμήματα τροφοδοτούνται από τα τμήματα υποδομής με ταλαντούχους αθλητές, οι οποίοι διακρίνονται σε δωδεκανησιακές ημερίδες κολύμβησης. Οι αθλητές των αναπτυξιακών τμημάτων ξεπερνούν τους 600.

Για τη νέα χρονιά τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

Επίπεδο-4χρονα

Σ’ αυτό το τμήμα-επίπεδο εντάσσονται παιδιά ηλικίας 4 χρονών αλλά και μεγαλύτερης, τα οποία έχουν φοβία με το νερό. Φοράνε σωσίβιο (ζώνη επίπλευσης) με 5 κουτάκια κι η αφαίρεση γίνεται σιγά-σιγά ανάλογα με την εξέλιξη του παιδιού.
Βασικοί στόχοι είναι η εξοικείωση με το νερό, η εκμάθηση δεξιοτήτων όπως η ισορροπία στο νερό, ο προσανατολισμός στο χώρο, οι αναπνοές, η ασφαλής μετακίνηση και προώθηση με πόδια και χέρια χρησιμοποιώντας μακαρόνια-σανίδες σε παιγνιώδη μορφή ως επί το πλείστον.

Επίπεδο- σωσίβια αρχάρια

Εντάσσονται παιδιά 5-6 χρονών και πάνω τα οποία επιπλέουν μόνο με βοήθημα. Φοράνε σωσίβιο με 5-4-3-2-1 κουτάκια κι η σταδιακή μείωση γίνεται όταν το κρίνει ο προπονητής.
Βασικοί στόχοι είναι η επίπλευση χωρίς βοηθητικό μέσο σε απόσταση τουλάχιστον 5-10 μέτρων, οι αναπνοές, η κίνηση ποδιών ελευθέρου και υπτίου με μακαρόνια-σανίδες , η προώθηση σώματος σε πρηνή και ύπτια θέση με χέρια και πόδια.

Επίπεδο- σωσίβια +

Παιδιά που δεν φοράνε σωσίβιο. Περισσότερες ασκήσεις με βασικό στόχο την υδροδυναμική θέση σώματος για εκμάθηση τεχνικής ελευθέρου-υπτίου, συνειδητή εισπνοή-εκπνοή στο νερό, συνδυασμός κίνησης ποδιών-χεριών με σανίδες και βαρελάκια, συγχρονισμός αναπνοής-ποδιών-χεριών στα δυο βασικά στυλ.

Επίπεδο -Α

Εντάσσονται παιδιά που κολυμπούν ελεύθερο και ύπτιο. Βασικοί στόχοι η βελτιστοποίηση των δυο στυλ (ελεύθερο-ύπτιο), οι εκκινήσεις-τερματισμοί, η ανάπτυξη αντοχής με συνεχόμενο κολύμπι πάνω από 50μέτρα, η ενδυνάμωση κι ο συντονισμός ποδιών-χεριών-αναπνοής κι η εισαγωγή ποδιάς – χεριάς – αναπνοής προσθίου.

Επίπεδο- Β

Στο επίπεδο αυτό εντάσσονται παιδιά που γνωρίζουν ελεύθερο-ύπτιο-πρόσθιο και βελτιώνουν την πεταλούδα. Έχουμε αύξηση στα μέτρα προπόνησης, βελτίωση φυσικής κατάστασης (αντοχή, δύναμη, ταχύτητα) εκκινήσεις, στροφές, τερματισμούς. Γνωριμία με Μικτή Ατομική και Μικτή Ομαδική.

Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Σ’ αυτό το τμήμα προπονούνται αθλήτριες του Δημοτικού (Β’ έως Στ’ τάξη).Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δίνεται έμφαση στην εκμάθηση βασικών φιγούρων και τεχνικών κινήσεων που θα χρειαστούν ,τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο κατά την εκτέλεση χορογραφιών.

Η πειθαρχία, η ομαδικότητα, η ενδυνάμωση κι η ευλυγισία των αθλητριών αποτελούν επιπλέον στόχους.

Οι προπονήσεις του τμήματος λαμβάνουν χώρα κάθε Σάββατο 14:00-17:00 στους χώρους εκγύμνασης και στον χώρο της πισίνας του Ροδίων άθλησις.

Υδατοσφαίριση /Waterpolo

Αν είστε στην αναζήτηση αθλήματος για το παιδί σας, μία καλή πρόταση είναι η υδατοσφαίρηση γνωστό και ως water polo. Eίναι ένα από τα πιο γνωστά ολυμπιακά ομαδικά αθλήματα. Ένα άθλημα που συνδιάζει το κολύμπι και το ομαδικό παιχνίδι.
Με το water polo:
• Το παιδί αποκτά ιδιαίτερες δεξιότητες στην κολύμβηση και στο χειρισμό της μπάλας στο νερό.
• Το παιδί μαθαίνει σ ‘ένα υγιεινό τρόπο ζωής.
• Οι πολίστες/στριες εξασκούνται και αποκτούν αυξημένες αθλητικές ικανότητες, όπως αντοχή, μέγιστη δύναμη, έκρηξη, αντίληψη, οξυδέρκεια, γρήγορα αντανακλαστικά.
• Το πόλο είναι άθλημα ομαδικό και βοηθάει στην ασφαλή κοινωνικοποίηση ενός παιδιού.
• Όλα τα οφέλη, σωματικά και πνευματικά, αποκομίζονται μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και της διασκέδασης!

Άν αγαπάτε το νερό, πάρτε μαγιό, πετσέτα και το σκουφάκι σας και σας περιμένουμε να γνωρίσετε τον μαγευτικό κόσμο του υγρού στίβου

Δοκιμαστικό Μάθημα

Pin It on Pinterest

Share This