ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ

Το Cheerleading είναι μια δραστηριότητα στην οποία οι συμμετέχοντες (οι οποίες ονομάζονται «μαζορέτες») ενθαρρύνουν την ομάδα τους . Η παρουσίαση τους περιλαμβάνει από απλά βήματα μέχρι έντονη σωματική δραστηριότητα.

Η ομάδα των μαζορετών καθιερώθηκε για να παρακινήσει αθλητικές ομάδες, να διασκεδάσει το κοινό ή ακόμα και να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς. To Cheerleading είναι ένα ομαδικό άθλημα, το οποίο συνδυάζει γυμναστικές ασκήσεις εδάφους με ακροβατικές φιγούρες όπως πυραμίδες, άλματα και πετάγματα στον αέρα καθώς και δυναμική χορογραφία.

Πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα με καλλιτεχνικό χαρακτήρα, καθώς συνδυάζει μια μεγάλη γκάμα απαιτητικών ασκήσεων και διάφορα στυλ χορού. Η τεχνική των χεριών με την χρήση pom pom , η ευλυγισία, οι πιρουέτες και τα άλματα σε συνδυασμό με δυναμική χορογραφία , συνθέτουν τα στοιχεία αυτού του εντυπωσιακού αγωνίσματος. Το Cheerleading προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και παραμένει κυρίως στην Αμερική με περίπου 1,5 εκατομμύριο συμμετέχοντες σε ομάδες μαζορετών. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες ώστε το Cheerlaeding να συμπεριληφθεί στα ολυμπιακά αθληματα.
Το ΡΟΔΙΩΝ άθλησις από το 2017 είναι το μόνο αναγνωρισμένο σωματείο (από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικού Χορού) στα Δωδεκάνησα στο συγκεκριμένο άθλημα.

Για τη νέα χρονιά στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου θα λειτουργούν 2 τμήματα:

Τμήμα Μαζορετών ηλικίας 8-12 ετών

Στις προπονήσεις αυτής της ηλικίας επικεντρωνόμαστε στην ευλυγισία, στην ισορροπία, την αλτικότητα και στα ακροβατικά στοιχεία σε συνδυασμό με δυναμικές χορογραφίες. Η τεχνική των χεριών με την χρήση των Pom-Pom ή και χωρίς είναι απαραίτητο στοιχείο για την εκτέλεση των προγραμμάτων.

Σε κάθε προπόνηση εκτελούνται αρκετοί συνδυασμοί χορογραφιών ώστε οι αθλήτριες να πάρουν μέρος σε αγώνες Βόλεϊ και Μπάσκετ, όπου παρουσιάζουν τις χορογραφίες τους στην αρχή κάθε αγώνα καθώς και στα διαλλείματα μεταξύ των σετ, κάθε Σαββατοκύριακο.

Τμήμα Μαζορετών ηλικίας 12+ ετών

Στις προπονήσεις αυτής της ηλικίας επικεντρωνόμαστε στην επιμέρους αύξηση και βελτίωση της ευλυγισίας, της ισορροπίας, της αλτικότητας αλλά και διάφορων δυναμικών στοιχείων δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στα ακροβατικά στοιχεία.
Ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης αποτελείται από τη σύνθεση και την εξάσκηση χορογραφιών οι οποίες συνδυάζονται με γυμναστικές ασκήσεις εδάφους και φυσικά τη χρήση των Pom-Pom.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη τεχνική των χεριών με τη χρήση pom-pom, στις πιρουέτες και τα άλματα σε συνδυασμό με δυναμική χορογραφία.
Τέλος πολύ σημαντικό κομμάτι της προπόνησης είναι η ενδυνάμωση των αθλητριών η οποία γίνεται σε προσαρμοσμένο ασκησιολόγιο με το βάρος του σώματος.

Pin It on Pinterest

Share This