ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζούνιορ

Στην συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν αθλητές που είναι γεννημένοι το 2010. Στόχος στην ηλικία αυτή είναι η ανάπτυξη της ατομικής τεχνικής του αθλητή ( σταμάτημα – στροφές – ντρίπλα – πάσα – σουτ ) καθώς κι η βελτίωση της νευρομυϊκής τους συναρμογής μέσα από παιγνιώδη μορφή προπόνησης. Το τμήμα πραγματοποιεί συνεχή φιλικά παιχνίδια για την προετοιμασία των αθλητών σε συνθήκες αγώνα.

Σούπερ Μίνι

Στην κατηγορία αυτή συμμετέχουν αθλητές που είναι γεννημένοι το 2009. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στόχος είναι η βελτίωση της ατομικής τεχνικής του αθλητή στα βασικά της καλαθοσφαίρισης ( σταμάτημα – στροφές – ντρίμπλα – πάσα – σουτ ) μέσα από παιγνιώδη μορφή προπόνησης , καθώς κι οι επιθετικές συνεργασίες 2-3 ατόμων. Παράλληλα δίνεται προσοχή στη βελτίωση της νευρομυϊκής συναρμογής του αθλητή.

Το τμήμα συμμετέχει σε φιλικά παιχνίδια που έχουν ως στόχο την προετοιμασία των αθλητών σε συνθήκες αγώνα, καθώς και την εκμάθηση των κανόνων του παιχνιδιού. 

Προ Μίνι

Η κατηγορία απαρτίζεται από αθλητές γεννημένους το 2008. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στόχος είναι η τελειοποίηση της βασικής ατομικής τεχνικής του αθλητή ( σταμάτημα – στροφές – ντρίπλα – πάσα – σουτ ), η βελτίωση της αμυντικής θέσης και των αμυντικών γλιστρημάτων, καθώς κι οι επιθετικές συνεργασίες των αθλητών στις βασικές θέσεις του μπάσκετ.

Οι αθλητές πρέπει να είναι έτοιμοι σε συνθήκες επίσημου παιχνιδιού στο τμήμα που ακολουθεί (τμήμα Μίνι) ,για αυτό πραγματοποιούνται συνεχή φιλικά με στόχο την καλύτερη ετοιμότητα των αθλητών.

Μίνι

Στην ομάδα αυτή αγωνίζονται αθλητές γεννημένοι το 2007. Η συνεχή βελτίωση της ατομικής τεχνικής ( σταμάτημα – στροφές – ντρίμπλα – πάσα – σουτ ) συνεχίζεται στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Παράλληλα δίνεται βάση στην αμυντική λειτουργία του αθλητή σε σχέση με τους συμπαίκτες του ,καθώς και στην ανάπτυξη της επιθετικής τακτικής της ομάδας στις βασικές θέσεις του παιχνιδιού.

Το τμήμα συμμετέχει σε επίσημους αγώνες στην κατηγορία των Μίνι με στόχο την εκμάθηση των κανόνων του παιχνιδιού και την προσαρμογή της προπόνησης σε συνθήκες αγώνα. Λειτουργεί ως προθάλαμος για την επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα συνεχίσουν οι αθλητές, αυτή των Παμπαίδων, η οποία συμμετέχει σε επίσημο πρωτάθλημα.

Παμπαιδικό 

Στην ομάδα αυτή αγωνίζονται αθλητές γεννημένοι το 2006 – 2005. Η συνεχή βελτίωση της ατομικής τεχνικής ( σταμάτημα – στροφές – ντρίμπλα – πάσα – σουτ ) συνεχίζεται στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Παράλληλα δίνεται μεγαλύτερη βάση στην αμυντική λειτουργία του αθλητή σε σχέση με τους συμπαίκτες του ,καθώς και στην ανάπτυξη της επιθετικής τακτικής της ομάδας στις βασικές θέσεις του παιχνιδιού.

Το τμήμα συμμετέχει σε επίσημους αγώνες στην κατηγορία των παμπαίδων  με στόχο την καλύτερη προσαρμογή της προπόνησης σε συνθήκες αγώνα συνδιάζοντας τη διασκέδαση με το αποτέλεσμα. Λειτουργεί ως προθάλαμος για την επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα συνεχίσουν οι αθλητές, αυτή των Παίδων, η οποία συμμετέχει σε επίσημο πρωτάθλημα.

Παιδικό

Στην ομάδα αυτή αγωνίζονται αθλητές γεννημένοι το 2004 – 2003. Η συνεχή βελτίωση της ατομικής τεχνικής ( σταμάτημα – στροφές – ντρίμπλα – πάσα – σουτ ) συνεχίζεται στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Παράλληλα δίνεται μεγαλύτερη βάση στην αμυντική λειτουργία του αθλητή σε σχέση με τους συμπαίκτες του ,καθώς και στην ανάπτυξη της επιθετικής τακτικής της ομάδας στις βασικές θέσεις του παιχνιδιού.

Το τμήμα συμμετέχει σε επίσημους αγώνες στην κατηγορία των παίδων με στόχο την καλύτερη προσαρμογή της προπόνησης σε συνθήκες αγώνα συνδιάζοντας τη διασκέδαση με το αποτέλεσμα. Λειτουργεί ως προθάλαμος για την επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα συνεχίσουν οι αθλητές, αυτή των Εφήβων, η οποία συμμετέχει σε επίσημο πρωτάθλημα.

Pin It on Pinterest

Share This