ΒΟΛΕΪ
Τμήμα κορασίδων
Το τμήμα κορασιδων αποτελεί το δεύτερο σε σειρά αγωνιστικό τμήμα βόλεϊ, μετά από αυτό του τμήματος των παγκορασιδων.
Σε αυτό το τμήμα δίνεται μεγάλη έμφαση και βαρύτητα στο αναπτυξιακό φάσμα της προπόνησης στην πετοσφαιριση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις βιολογικές παραμέτρους – παράγοντες της προπόνησης όσο και τους ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις αθλήτριες κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα.
Η βελτίωση τόσο των ατομικών τεχνικών χαρακτηριστικών των αθλητριών όσο και των σωματικών χαρακτηριστικών τους, είναι ο κύριος στόχος του τμήματος αυτού, προβλέποντας παραλληλα στη δημιουργία ενός δυνατού συνόλου, μιας δυνατής ομάδας και όχι απλά στη δημιουργία δυνατών μονάδων.
Η βελτίωση της ποιότητας σε όλους τους τομείς του βόλεϋ όπως σέρβις, υποδοχή, πάσα, επίθεση, μπλοκ και άμυνα παράλληλα με την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, είναι στοιχεία που οι αθλήτριες καλούνται να προπονούνται και να βελτιώνουν σε κάθε προπόνησή τους.
Άλλωστε μια φράση ενός πολύ μεγάλου αθλητή και προπονητή του ποδοσφαίρου Γιόχαν Κροιφ “Ποιότητα χωρίς αποτέλεσμα είναι ασκοπη. Αποτέλεσμα χωρίς ποιότητα είναι βαρεμάρα”, αποδεικνύει πόσο αλληλένδετα συνδεδεμένες εννοιες είναι μεταξύ τους.
Το να παίξεις βόλεϊ ειναι κάτι απλό, το να παίξεις απλό βόλεϊ είναι το δυσκολότερο.
Τμήμα παγκορασίδων
Στο τμήμα αυτό προπονούνται αθλήτριες οι οποιες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Δωδεκανήσου στις κατηγορίες Παγκορασιδες Α και Παγκορασιδες Β.
Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αποτελεί προθάλαμο των πρωταθλημάτων που έπονται και είναι μια καλή ευκαιρία να αναδείξουν οι αθλήτριες, σε συνθήκες αγώνα ,όσα έχουν «κατακτήσει» στις προπονήσεις .
Στις προπονήσεις δίνεται έμφαση στη φυσική κατάσταση των αθλητριών και στα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η κάθε παίκτρια, πάντα εναρμονισμένα με μια σωστή αθλητική παιδεία.
Mini-bambini Volleyball
Στο συγκεκριμένο τμήμα προπονούνται αθλήτριες και αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 2009 έως το 2014 .
Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συναισθημάτων για τη συνεργασία, τον αθλητισμό και την πνευματική προσήλωση στους στόχους που τίθενται στην αρχή της χρονιάς.
Η ανάπτυξη όλων των τεχνικών χαρακτηριστικών που απαιτούνται στο βόλεϊ είναι προϋπόθεση εργασίας του τμήματος και συνδυαστικά ,με τη φιλοσοφία του αθλητισμού, οδηγούν στην ολοκλήρωση κάθε αθλήτριας και αθλητή.