Πρωτιά και στο…Cheerleading.

Ολοταχώς για την 7η ειδική αθλητική αναγνώριση οδεύει το σωματείο μας και μάλιστα σε ένα άθλημα όχι τόσο διαδεδομένο….το Cheerleading.

Όλα αυτά  θα επιτευχθούν με την βοήθεια της προπονήτριας της Ρυθμικής γυμναστικής  κ. Χρύσα Ουζουνίδου η οποία το διάστημα 2-9 Ιανουαρίου συμμετείχε στην 1η σχολή προπονητών Cheerleading Γ΄ κατηγορίας (Ομαδικού Αθλητικού Χορού) που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τη Γ.Γ.Α. και την ομοσπονδία Cheerleading και γίνεται ταυτόχρονα η πρώτη επίσημη προπονήτρια στα Δωδεκάνησα.

Οι 160 περίπου συμμετέχοντες της σχολής ήταν από όλα τα μέρη της χώρας και είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από 3 κορυφαίους προπονητές στο είδος τους (μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας I.C.U) οι οποίοι ταξίδεψαν την πρωτοχρονιά από Αμερική ώστε να πραγματοποιηθεί η σχολή.

Πρόκειται για τους Hulet Jesse Ross και Hulet Meagan Renee στην κατηγορία Cheerleading καθώς και την Tami Whatcott στην κατηγορία performance cheer.

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα ελληνικά δεδομένα καθώς το cheerleading δεν είναι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Αμερική και σε άλλες χώρες μετρώντας περίπου 10 εκατομμύρια αθλητές και αθλήτριες.

Στη χώρα μας αναμένεται ραγδαία εξέλιξη τα επόμενα χρόνια μετά μάλιστα και την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας να συμπεριλάβει το συγκεκριμένο άθλημα στα ολυμπιακά αθλήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα το τμήμα του σωματείου μας συμμετείχε στο super cup του βόλει ανδρών το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις χάρη στη προετοιμασία των προπονητριών κ. Χρύσα Ουζουνίδου και κ. Χριστίνα Παρίση αλλά φυσικά και στην προσπάθεια των παιδιών.

Ο κύκλος σπουδών της κ. Ουζουνίδου θα ολοκληρωθεί τον Μάιο στην Αθήνα.

Συγχαρητήρια Χρύσα.

Pin It on Pinterest

Share This